WEDDING ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 29, 2009

Thursday, June 25, 2009

Dialah yang bertahta di hatiku...

Kalau nak dikisahkan cerita kami berdua memang tak cukup masa... apa yang boleh aku ringkaskan... Almost 1 year berkawan, akhirnya aku dan si jejaka mengikat tali pertunangan.

Agak mengejutkan juga, especially for those yang tahu kisah kami tapi aku relaks jer walaupun ada yang bagi nasihat macam-macam masa aku kawan dengan dia. Faham-faham jer lah, masa tu memang heboh pasal member chatting ni, ada yang kena tipu, ada yang baru kenal dah berakhir kat bilik hotel dan macam-macam lagi.

Namun bagi aku, Alhamdulillah... Aku berkenalan dengan seorang lelaki yang cukup baik walaupun kuat merajuk, bertanggungjawab walaupun kuat berleter daripada aku, Lelaki yang cukup romantis dan selalu memberikan aku semangat untuk aku teruskan hidup ini dalam keadaan yang paling sukar...

Memang betul kata orang, "Sukar mencari pasangan yang sempurna untuk dicintai tetapi tidak mustahil untuk menjadikan ketidaksempurnaan itu sebuah kisah cinta yang sempurna"...


Tanggal 17 April 200 5, aku dan dia sah menjadi pasangan suami isteri sehinggalah ke hari ini...

Buat suamiku yang tercinta, terima kasih kerana hadir dalam hidupku... Adanya Nurin Arina Shafiqah adalah lambang kasih kita berdua...

LOVE U ALWAYS....

Tuesday, June 23, 2009

KERETAKU DILANGGAR ORANG... DAN DIA LARI...









kemarin aku parking keta aku kat depan tempat parking depan Dewan Kapitol, Kangar. Macam biasa aku pun pi la buat keja kat opis aku dengan hati yang girangnya. Pukul 1.40 tghari aku pun kuar opis dan berjalan pi kat tempat parking nak ambik keta aku yang setia menanti kat situ. Aku pun masuk dalam keta, start enjin buka air cond dan relaks jap.

Tup-tup ada sorang makcik mai kat aku, dia cakap ada keta kancil putih seorang lelaki yang bawa kuar tadi dan blah. aku ni yang tak paham butir bicara terus ja angguk. Dalam hati aku apa la yang makcik ni dok citer. Sebaik dia berlalu, aku pun kuar dari keta. Tengok dan belek depan keta aku. SAH!! Keta aku kena langgar!! Makhluk tuhan yang mana la pulak ni yg pi langgar keta aku yang tak bergerak dan tak berdosa ni. Aku pun tarik nafas panjang-panjang dan masuk balik dalam keta.

Dalam aku dok pikiaq nak blah dari situ, mai la 3 orang budak pompuan bawak satu kertas. katanya dia baru nak letak kertas kat wiper aku. Alhamdulillah MASIH ADA LAGI INSAN DI DUNIA INI YANG PRIHATIN DENGAN NASIB ORANG LAIN. TERIMA KASIH YER DIK. Aku dapat nombor plat dan jenis keta tu.

SAKSI KATA KETA YANG LANGGAR KETA AKU DAN BLAH TU, PLAT NOMBOR DIA :
WJL 612, KETA KANCIL WARNA PUTIH, PEMANDU LELAKI DALAM USIA PERTENGAHAN/BERUMUR GAK.

Pertemuan Kali Pertama...

Bertemu buat kali pertama memang surprise giler... penuh dengan kejutan... tapi aku macam biasa terus dengan muka cool dan buat tak tau aku... Nampak jer berani tapi takut sebenarnya... hehehe...
Aerol ke hostel aku pada satu hari yang kami dah janjikan. Kami kuar dinner sama-sama. Macam biasa, aku memang penuh dengan kejutan. Dan aku pula bukanlah orang yang suka merajuk tak tentu pasal cuma aku ni orang yang pantang dicabar. Itu memang satu sifat aku yang sampai hari ni dipergunakan oleh kawan aku... (s.u puteri Bahagian Arau)..
Ada ka patut dia bgtau aku apa yang adik dia cerita kat dia pasal aku (memang patut ler pun! aku pun teringin nak tau gak...). Tapi biasa ler, macam omputih kata, 'Beauty is in the eyes of the beholder'. Hanya si pemilik mata yang boleh menilai apa yang mata dia lihat, kalau elok tu eloklah, kalau tak elok tu nasiblah kan...
so bermula dari hari tu, kami tetap berkawan macam biasa tapi kami tak ambil masa yang lama untuk jadikannya luar biasa.... dan pada satu hari yang tak ler indah sangat.... (sambung esok la na...)

Monday, June 22, 2009

SELAMAT HARI BAPA...



SELAMAT HARI BAPA BUAT AYAH TERSAYANG DAN SUAMI YANG TERCINTA...

JUGA BUAT SEMUA AYAH, BAPA, PAPA, BABA, WALID, ABAH, DADDY DI SELURUH DUNIA... JASAMU TETAP DIKENANG....

SELAMAT HARI BAPA...


BUAT AYAH... TERIMA KASIH KERANA SELALU ADA BIARPUN ANAKMU INI SELALU TIDAK SEPENDAPAT DENGANMU...

BUAT SUAMIKU, BAPA KEPADA ANAKKU... TERIMA KASIH KERANA MENJADI DADDY YANG BAIK DAN BERTANGGUNGJAWAB...

SELAMAT HARI BAPA...




Friday, June 19, 2009

Selepas pertemuan...

Selepas pertemuan aku dan eli, taktahu ler apa yang si adik ni balik cerita kat abg dia. .. esoknya dia call aku, nak jumpa katanya. so kami set satu hari, satu masa yang sesuai untuk bertemu buat pertama kalinya...

...sambung lagi

Wednesday, June 17, 2009

Selepas itu aku pun...

Selepas dah 4 tahun berkawan, berchatting, ber-email, berbalas surat dan bertelefon, so aku pun decide untuk bertukar gambar. At least aku tahu yang orang yang aku selalu bercakap dan berbalas utusan ini adalah orang yang betul, wujud di alam realiti ni.

Dapat jer surat dan gambar.... tak terus tengok. Kami janji akan sama-sama buka surat tu dan tengok wajah masing-masing. Memang nak tergelak kalau ingat balik saat tu. Memang lawak antarabangsa betul ler!!!

Walaupun dah tengok gambar, tapi kami tetap tak jumpa juga. Nak dijadikan cerita, orang pertama yang aku jumpa dan kenal secara live dalam famili dia adalah adik perempuannya, Eli. Sebab? Si Eli ni memang suka layan orang bercakap dan dia ler yang selalu jadi tukang angkat telefon bila aku telefon abangnya. So sementara dok tunggu tu, aku pun borak ler dulu dengan Eli ni.

Satu hari aku and the gang nak kuar makan kat town. Teringat ler pulak si Eli ni. Aku pun ajak-ajak ayam saja pada mulanya tapi kebetulan lak dia pun free. so berjumpalah aku dengan adik si lelaki yang aku selalu hubungi tapi tak pernah jumpa ni. Peramah orangnya si gadis genit ini dan sampai hari ini dia masih Eli yang aku mula-mula kenal dulu walaupun mungkin dia dah dengar banyak cerita-cerita dari orang lain tentang aku namun Eli tetap Eli... masih suka bertanya banyak soalan, masih suka buat muka blur, masih tetap adik yang aku sayang...

Lepas pertemuan aku dan Eli...


(Sambung lagi....)

Tuesday, June 16, 2009

Puteriku - Tanda Kasih...




Apabila kamu berkata, "Aku Cinta Padamu", maka tunaikanlah.





Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-oleh diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.




Thursday, June 11, 2009

Pertama kali dengar suara...

Pertama kali dengar suara memang terkelu sat. orang sana diam , orang sini pun diam. kwang...kwang...kwang... apara punya citer. Kalau dah diam kat public phone tu, baik takyah tipon, buat abis duit ja. ( nasib baik ler cik abg ni org selangor jer, kalau jauh2 aku sure takkan tipon).

So, apa jadi lepas tu cuma sesi berkenalan. Perasaan? Ntah ler. Aku bukannya biasa sangat buat keja tipon anak teruna orang nih. Relaks ja tapi seronok juga dapat tambahkan kenalan.

Start tahun 1999 aku berkenalan kat dalam internet hinggalah tahun 2002, aku dan this guy yang aku panggil 'aerol' ni cuma berbalas email, tipon, antar surat dan berchatting saja. Kami tak pernah jumpa walaupun sekali tapi kami pernah 'bercinta' dan 'putus cinta' dan jadi kawan semula semasa dalam proses perkenalan dan persahabatan kami di alam maya.

Macam cerita hindustan jugak la bila difikir-fikirkan tu. Tapi syok la juga sebab takdak la boring sangat perjalanan hidup aku ni. (iyer lah tu...)

setelah hampir 4 tahun tak pernah jumpa walaupun sekali, aku pun teringin la juga nak tengok macamana la rupa kawan aku sorang ni. Pastu aku pun.... (to be continued)

Wednesday, June 10, 2009

MEMBER CHATTINGKU, SUAMIKU

Semasa aku belajar di matrikulasi kat Lembah Pantai, aku ni boleh dimasukkan dalam kategori 'naive' ler jua orangnya. Tak paham sangat pasal dunia luar. Macam rusa masuk kampung juga ler.
Satu hari tu, ntah ler macamana nak dijadikan cerita, aku ikut kawan aku pi cyber cafe. Maka hari tu aku pun belajar ler nak berchatting... kah..kah..kah... macam orang bodoh jer, satu-satu aku nak menjawab chatters kat dalam laman chat tu. kalau tak salah aku, aku masuk dalam 'kampong'. Ramai jugak kat dalam tu. Of course aku pilih yang lain jantina daripada aku nak ajak chat dengan aku.
ada la sorang chatter ni, memang syok ler berchatting dengan dia. tengah dok syok tu, kawan aku pula kata nak balik, ada hal penting, parents dia mai kat asrama. nak tak nak, tanpa ragu-ragu aku pun tanya ler nombor contact mamat ni. dia pun bagi ler nombor rumah dia (masa tu tak guna hp lagi). aku pun salin ler, macam real jer kan....
Balik asrama, aku pun pikiaq pi pikiaq mai, takut la pulak nak tipon orang yang aku tak kenal ni. Tapi disebabkan rasa excited tu melebihi rasa takut aku pun memberanikan diri menelefon orang yang aku tak kenal langsung ni. Nama betul pun aku tak tau.
First time dengar suara..... (kita sambung esok yer!)

Tuesday, June 9, 2009

DADDY AND NURIN... DI PERHENTIAN GURUN














BABY DAMIA...




KESIANNYA SI DAMIA NI... NI LER BABY GIRL ADIK IPAR SAYA YANG NOMBOR 11 (BONGSU)... NOMBOR 10 TAK KAHWIN LAGI. KATANYA TAHUN DEPAN, MOGA-MOGA JADI, AMIINN...


SO BABY DAMIA, SELAMAT MINUM SUSU, TIDURLAH WAHAI CUTE GIRL...





A SPECIAL GIFT FOR YOU...

Monday, June 8, 2009

SELAMAT HARI LAHIR ABG AZI...


Selamat Hari lahir Abg Azi... my bro in law... abg suami saya yang ke ? , (nanti saya tanya husband saya dulu, dah tak ingat ler, ramai sangat) .... YG KE TUJUH DARIPADA 11...

Semoga Panjang Umur, murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik....

dah wish kul 1 pg tadi, bila tanya yang ke berapa, abg Azi reply katanya baru sweet 25....

Ehem... baik-baik abg Azi, nanti kena baling periuk dengan Kak Ina kang.... hehehe...

Anyway, terima kasih kerana menjadi abg yang very nice dan kelakar....



HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!








Cerita tentang si comel Zakuan...




Ini adalah adalah anak saudara saya, anak kepada abang ipar saya, abang suami saya. Nama dia Zakuan, taktau ler ejaannya betul atau tidak. kalau ayahnya baca blog ni, tolong betulkan di bahagian komen yer.
Zakuan Haris Bin Sahridzal. Lahir 26 Disember 2007, dah setahun lebih usianya. Gambar-gambar ni saya ambil masa saya balik ke Selangor pada hari minggu baru-baru ni. Baby kepada pasangan Sahridzal dan Saliah.
Ada sister, Zarifah Sofiya (hopefully acik iba tulis nama korang ni betul ler yer), dah 5 tahun, dah masuk sekolah tabika dah pun. Pemalu tapi nice budaknya. Gambar Sofiya tak ada cuma adiknya saja. Asyik lari jer, mcm mana nak ambil gambar.









Jumpa lagi nanti yer Zakuan....

MAJLIS PERTUNANGAN SEPUPU... AIN @ ANGAH, 6 JUN 2009











Selamat bertunang angah dan Rizal... Jangan kuat merajuk, senyum selalu, cool gitu... dari kak Bah dan famili, kami senantiasa berdoa dan mengharapkan dapat makan nasi minyak angah dan rizal selepas ni... TAhniah... Dah jadi tunangan orang ler awak...