WEDDING ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 27, 2009

ASSALAMMUALAIKUM

ASSALAMMUALAIKUM

BUAT SEMUA INSAN DI LUAR SANA YANG MENGENALI SAYA, TERIMA KASIH...

BUAT SEMUA INSAN YANG SAYA SAYANGI, KALIANLAH YANG MENJADI PELANGI DALAM HIDUP SAYA...

BUAT SEMUA INSAN YANG MEMBENCI SAYA, KALIANLAH YANG MENJADI PENCETUS SEMANGAT UNTUK SAYA MENJADI INSAN YANG LEBIH BAIK...

BUAT SEMUA INSAN YANG INGIN MENGENALI SAYA, TANGAN DIHULUR SALAM PASTI BERSAMBUT KERANA SILATURRAHIM YANG DIBINA SENTIASA DI BAWAH RAHMAT YANG MAHA ESA....

Thursday, July 16, 2009

Bila aku teramat rindu padamu....

Bila aku teramat rindu padamu aku cuba memikirkan tentang perkara lain
menyibukkan diriku dengan hal-hal lain
menyatakan pada akalku bahawa aku harus teruskan hidupku
Namun aku selalu berharap apabila aku terlalu rindu padamu
kau akan hadir dihadapanku
memberikan aku senyumanmu
memberikan aku pelukan mesramu
Apabila aku terlalu rindu padamu
kuzahirkan ia dengan kata-kata
walau jiwaku memberontak ingin berada disisimu
saat namamu terucap dibibirku
setiaku masih untukmu
dan dengan izin yang Esa
dan hanya Dia yang tahu apa sebenarnya didalam hatiku
sayangku masih utuh untukmu tidak mungkin akan terbelah-bahagi
Terima kasih kerana memberikan aku ruang dan peluang
membuktikan siapa aku pada diriku sendiri
dan tidak jemu memberikan aku ruang dan peluang
untuk aku mengenali hatiku sendiri
bila rasa rindu padamu bila aku jadi teramat rindu padamu....
dan aku akan terus menghargai perasaan rindu ini...
Terima kasih sayang
untuk rasa dan perasaan ini...
kukunci kukuh di dalam hatiku selamanya....





Tuesday, July 14, 2009

BILA CIKGU CERITA TENTANG MANSUHNYA PPSMI...

Assalammualaikum...

Saya bukan nak cerita tentang setuju ataupun tidak tapi tadi saya buka laman blog sepupu saya yang juga seorang guru matematik and of course she must speaks in english when teaching her students kan... kesian lak... tapi bila baca ayat-ayat sepupu saya ni, rasanya dia agak sedih gak bila nak dimansuhkan ppsmi ini. Rasanya yang perlu diubah adalah cara pengajarannya dan diberikan sedikit kelonggaran kat cikgu-cikgi yang agak tergagap-gagap bila speaking london ni.

Tak salahnya PPSMI ini, malah Tun Mahathir juga tidak bersetuju PPSMI ini dimansuhkan, takkan jadi omputihnya anak-anak kita ini walaupun belajar dalam bahasa Inggeris. Malahan saya rasa mereka bertuah kerana diberikan pendedahan awal berkenaan terma-terma sains dan maths di dalam bahasa inggeris.

saya dapat rasa mcmana susahnya belajar math dan sains dalam bahasa inggeris tanpa basic/ asas semasa di sekolah dulu apabila saya ke universiti. Penat siot... buku-buku semua dlm english, kita ni pening dah ni. soalan mudah tapi bila in english, mcm nak tercabut kepala. Alangkah indahnya kalau saya dapat belajar asasnya semasa bersekolah dulu.

so...Kerajaan dah tetapkan lagi 3 tahun baru nak mansuhkan. Buat guru-guru, selamat mengajar... buat adik-adik yg sempat belajar sains dan math dlm english, tahniah kerana nanti takler pening sgt bila sambung pelajaran ke peringkat yg lebih tinggi... yang tak dpt ke peringkat tinggi tu, carilah bidang kemahiran sebagai kerjaya, jgn dok hisap dadah pulak...

buat semua guru,

TERIMA KASIH DAUN KELADI,
ATAS BUDI YANG DIBERI,
AKU KAN SELALU MENGINGATI,
TULUS KASIH JASA BAKTI...

Wednesday, July 8, 2009

MENGINSAFI DIRI...





Melihat gambar-gambar di atas, sememangnya membuat sesiapa sahaja yang punya perasaan kemanusiaan akan tersentuh. Mujurlah Tuhan berikan saya kekuatan untuk melemparkan senyuman kepada adik-adik ini walaupun di dalam hati sudah menangis teresak-esak. Hanya Tuhan yang tahu makna riak di wajah saya namun apalah yang boleh saya lakukan hanya dapat membantu yang seadanya sahaja. Hanya doa dapat kukirimkan buat kalian anak-anak istimewa. Tabahnya mereka yang berada di sekelilingmu... Terima kasih kerana menjaga adik-adik ini yang sememangnya memerlukan sokongan semua insan yang prihatin dan berhati mulia...

Tuesday, July 7, 2009

SEDAPNYA MAKAN DURIAN...

para peserta pencari durian penuh bersemangat mencari durian. jangan lupa kakcik ooi, durian kat atas pokok tu, luruh atas kepala, naya...

inilah hasil pencarian kami... yahuu...


satu-satunya peserta lelaki..

3 biji sekali i bawak you!!...

inilah ketua rombongan cik kiah ke dusun buah...





sedapnya durian ni....







Monday, July 6, 2009

Kursus Jati Diri dan Bentuk Imej...Kondo Istana, Langkawi








Assalammualaikum...

Maaf ler yer dah beberapa hari tak update blog ni. Bukan saja-saja na nak menyepikan diri tapi kena pi Langkawi, berkursus selama 3 hari dari 1 hingga 3 Julai.

Seronok gak pi kursus ni. Dapat kawan baru dan dapat belajar perkara-perkara baru yang sebelum ni tak pernah terfikir pun tentang perkara tu.

so inilah antara gambar-gambar yang sempat diambil semasa kat sana.